Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κέντρο Αίματος
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Συνήθεις Ερωτήσεις

Συνήθεις Ερωτήσεις


Σε ευχαριστούμε για το γενναιόδωρο ενδιαφέρον που δείχνεις για να γίνεις αιμοδότης. Όπως ξέρεις, η αιμοδοσία είναι μια πολύ σημαντική πράξη και ως τούτου, πρέπει να διεξάγεται υπό ακριβείς και αυστηρούς κανόνες, τόσο για τη δική σου ασφάλεια, όσο και για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας του αίματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να μην κριθείς κατάλληλος για προσφορά αίματος και η αιμοδοσία σου, πιθανό να αναβληθεί προσωρινά για λίγες μέρες. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, η πρόθεση σου είναι σημαντική και σε ευχαριστούμε.

Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές υπόκεινται σε τακτική ενημέρωση, έτσι χρησιμοποίησε το πιο κάτω μενού για να μάθεις περισσότερα σχετικά με την αιμοδοσία.


1. Ποιός μπορεί να δώσει αίμα;


2. Πόσο συχνά μπορώ να δίνω αίμα;


3. Πόση ποσότητα αίματος αφαιρείται σε κάθε αιμοδοσία;


4. Πόσος χρόνος χρειάζεται για μια αιμοδοσία;


5. Πώς μπορεί η δωρεά αίματος να επηρεάσει την υγεία μου;


6. Γιατί οι γυναίκες μπορούν να δίνουν αίμα κάθε 4 μήνες, ενώ οι άντρες κάθε 3 μήνες;


7. Ποιά τα οφέλη της αιμοδοσίας;


8. Θα μου ζητηθεί να απαντήσω πολλές ερωτήσεις πριν να δώσω αίμα;


9. Γιατί χρειάζεται η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου κάθε φορά που δίνω αίμα;


10. Επιτρέπεται να καταναλώσω φαγητό πριν την αιμοδοσία;


11. Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών στον αιμοδότη από τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται στην αιμοδοσία;


12. Θα αισθανθώ ζάλη κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας και μετά;


13. Θα πονέσω όταν θα δίνω αίμα;


14. Πόσο γρήγορα αναπληρώνει ο οργανισμός το αίμα που έδωσα;


15. Τί θα γίνει αν νιώσω ζαλάδα;


16. Αν το χέρι μου αιμορραγήσει ή μελανιάσει, τί πρέπει να κάνω;


17. Για ποια μεταδιδόμενα νοσήματα ελέγχεται εργαστηριακά το αίμα που δίνω;


18. Τί είναι η «περίοδος του παραθύρου» (window period);


19. Αφού το αίμα που δίνω ελέγχεται για λοιμώδη νοσήματα, γατί είναι σημαντική η διαδικασία αξιολόγησης του αιμοδότη;


20. Εάν τα αποτελέσματα του ιολογικού ελέγχου για μεταδιδόμενα νοσήματα είναι θετικά, θα ενημερωθώ;


21. Είμαι χορτοφάγος, μπορώ να δίνω αίμα;


22. Έχω έλλειψη σιδήρου(χαμηλή φερριτίνη), μπορώ να δίνω αίμα;


23. Μπορώ να δώσω αίμα κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως;


24. Μπορώ να δώσω αίμα αν είμαι έγκυος;


25. Μπορώ να καπνίσω πριν ή μετά την αιμοδοσία;


26. Μπορώ να κάνω γυμναστική πριν ή μετά την αιμοδοσία;


27. Μπορώ να επιστρέψω στις συνήθεις δραστηριότητές μου μετά την αιμοδοσία;


28. Αν αρρωστήσω ή αναπτύξω πυρετό 24 ώρες μετά την αιμοδοσία μου, τί πρέπει να κάνω;


29. Πόσες μονάδες αίματος χρειάζονται κάθε βδομάδα;


30. Γιατί είναι σημαντικό να δίνω αίμα λίγο πριν τις Αργίες και τις περιόδους των διακοπών;


31. Πόσο καιρό μπορεί να φυλαχτεί το αίμα που προσφέρω;


32. Ποιους θα βοηθήσει το αίμα που προσφέρω;


33. Πώς μπορώ να μάθω την ομάδα αίματος μου;


34. Πώς μπορώ να διοργανώσω αιμοδοσία στο χώρο εργασίας μου;


1. Ποιός μπορεί να δώσει αίμα;Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δώσουν αίμα. Αν έχεις γενικά καλή υγεία, είσαι ηλικίας 17-66 και ζυγίζεις τουλάχιστον 50 κιλά μπορείς να προσφέρεις αίμα.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

2. Πόσο συχνά μπορώ να δίνω αίμα;Οι άντρες μπορούν να δίνουν αίμα κάθε 90 μέρες (3 μήνες). Οι γυναίκες μπορούν να δίνουν αίμα κάθε 120 μέρες (4 μήνες).


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

3. Πόση ποσότητα αίματος αφαιρείται σε κάθε αιμοδοσία;Στην αιμοδοσία δίνεις μόνο 450ml αίμα, δηλαδή λιγότερο από μισό λίτρο και λιγότερο από το 10% του συνολικού όγκου του αίματος στο σώμα σου.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

4. Πόσος χρόνος χρειάζεται για μια αιμοδοσία;Η όλη διαδικασία (εγγραφή, αξιολόγηση, αφαίρεση, ανάπαυση)διαρκεί περίπου 30 - 45 λεπτά, ανάλογα και με τη συχνότητα προσέλευσης αιμοδοτών. Η διαδικασία αφαίρεσης μιας μονάδας ολικού αίματος διαρκεί 5-10 λεπτά.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

5. Πώς μπορεί η δωρεά αίματος να επηρεάσει την υγεία μου;Εφόσον πληροίς τα κριτήρια καταλληλότητας για αιμοδοσία, δεν διατρέχεις κανένα κίνδυνο για την υγεία σου. Ουσιαστικά δίνεις λιγότερο από το ένα δέκατο του αίματός σου, το οποίο περιέχει συστατικά πολύτιμα για τον οργανισμό, όπως ερυθρά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια και πλάσμα. Ο οργανισμός αντιδρά άμεσα ενεργοποιώντας μια αλληλουχία φυσικών μηχανισμών για να τα αναπληρώσει πολύ γρήγορα.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

6. Γιατί οι γυναίκες μπορούν να δίνουν αίμα κάθε 4 μήνες, ενώ οι άντρες κάθε 3 μήνες;Λόγω του σωματότυπού τους και της καταμήνιας περιόδου, οι μηχανισμοί αποκατάστασης του αίματος είναι λιγότερο αποτελεσματικοί χρονικά.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

7. Ποιά τα οφέλη της αιμοδοσίας;- Θα βοηθήσεις να σωθεί η ζωή μέχρι και 3 ατόμων με μια μόνο αιμοδοσία. - Θα είσαι σίγουρος ότι υπάρχει επάρκεια αίματος για εσένα, για την οικογένειά σου, για τους φίλους σου και για όποιον συνάνθρωπό μας το χρειαστεί. - Η έγκαιρη διάγνωση τυχόν προβλημάτων και λοιμώξεων, αφού κάθε φορά που δίνεις αίμα, υποβάλλεσαι και σε μια σύντομη ιατρική εξέταση. - Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική (τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο) αιμοδοσία μειώνει μακροπρόθεσμα τις πιθανότητες εκδηλώσεως χρόνιων παθήσεων, όπως καρδιοπάθεια, υπέρταση, ορισμένες μορφές καρκίνου, σακχαρώδη διαβήτη, αυξημένη χοληστερόλη στο αίμα και εγκεφαλικά επεισόδια. - Σου δίνει την ευκαιρία να νιώσεις αυτοπραγμάτωση, αυτοεκτίμηση, κοινωνική συμμετοχή, κοινωνική αναγνώριση, αίσθηση ατομικής και οικογενειακής προστασίας.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

8. Θα μου ζητηθεί να απαντήσω πολλές ερωτήσεις πριν να δώσω αίμα;Σε παρακαλούμε να διαβάσεις προσεχτικά και να συμπληρώσεις με ειλικρίνεια το ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο μας. Θα πρέπει να σημειώσεις τα προσωπικά σου στοιχεία (όνομα, ταυτότητα, διεύθυνση, αριθμούς τηλεφώνων) και να απαντήσεις κάποιες απλές ερωτήσεις που αφορούν το ιατρικό ιστορικό και τον τρόπο ζωής σου. Υποσχόμαστε να προχωρήσουμε με τη διαδικασία όσο το συντομότερο δυνατόν. Κύριο μέλημά μας είναι όπως η αιμοδοσία σου να μην σε βλάψει με οποιονδήποτε τρόπο και ότι το αίμα σου θα είναι ασφαλές για τους ασθενείς.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

9. Γιατί χρειάζεται η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου κάθε φορά που δίνω αίμα;Όλες οι ερωτήσεις είναι σημαντικές και βοηθούν στην εκτίμηση της κατάστασης της υγείας και στην επιλογή αιμοδότη, που την συγκεκριμένη στιγμή το αίμα που θα προσφέρει είναι ασφαλές για τον δέκτη. Τα δεδομένα της υγείας του αιμοδότη ίσως να αλλάζουν κάθε φορά που προσέρχεται για αιμοδοσία, όπως και τα επιστημονικά δεδομένα όσον αφορά την αιμοδοσία. Ερωτηματολόγιο Αιμοδότη


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

10. Επιτρέπεται να καταναλώσω φαγητό πριν την αιμοδοσία;Για πρωινή αιμοδοσία, είναι καλύτερα να έχει προηγηθεί καλό πρωινό, ενώ για την απογευματινή είναι προτιμότερο να αιμοδοτήσεις 2-3 ώρες μετά το μεσημεριανό γεύμα.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

11. Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών στον αιμοδότη από τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται στην αιμοδοσία;Τα υλικά της αιμοδοσίας είναι αποστειρωμένα, μιας χρήσης και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μετάδοση νοσημάτων.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

12. Θα αισθανθώ ζάλη κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας και μετά;Είναι σπάνιο. Οφείλεται κυρίως στην απότομη αλλαγή πίεσης λόγω της αφαίρεσης του όγκου των υγρών ή σε καθαρά ψυχολογικούς λόγους. Γι΄αυτό και πρέπει να είμαστε καλά ενυδατωμένοι πριν την αιμοδοσία.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

13. Θα πονέσω όταν θα δίνω αίμα;Το τσίμπημα που νιώθεις κατά την είσοδο της βελόνας στη φλέβα διαρκεί μόνο μια στιγμή. Την υπόλοιπη ώρα, απλώς ανοιγοκλείνεις τη γροθιά σου, προκειμένου να διευκολυνθεί η φλεβική επάνοδος του αίματος. Κατά συνέπεια, όχι μόνο δεν πονάς, αλλά αντίθετα νιώθεις ένα μοναδικό συναίσθημα ικανοποίησης λόγω της προσφοράς σου προς τον άγνωστο συνάνθρωπό μας.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

14. Πόσο γρήγορα αναπληρώνει ο οργανισμός το αίμα που έδωσα;Η αναπλήρωση αρχίζει αμέσως, αλλά για κάθε συστατικό απαιτείται διαφορετικός χρόνος για την ολοκλήρωσή της. Ο όγκος του αίματος αναπληρώνεται άμεσα, χάρη στα υγρά που καταναλώνεις πριν και μετά την αιμοδοσία. Το πλάσμα χρειάζεται 24 ώρες για να αναπληρωθεί πλήρως, τα αιμοπετάλια 72 ώρες και τα ερυθρά αιμοσφαίρια 3-4 εβδομάδες.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

15. Τί θα γίνει αν νιώσω ζαλάδα;Σε περίπτωση που παρουσιαστούν συμπτώματα ζαλάδας, δεν πρέπει να ανησυχήσεις. Θα πρέπει να ξαπλώσεις και να βάλεις τα πόδια ελαφρά πιο ψηλά. Έτσι, αποκαθίσταται η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, καθώς το κεφάλι σου θα είναι στο ίδιο επίπεδο με την καρδία σου. Ακολούθως, κάθισε με τα πόδια να κρέμονται προς τα κάτω για τουλάχιστον δύο λεπτά. Με αυτό το τρόπο,σταθεροποιείται η αρτηριακή σου πίεση. Το προσωπικό μας θα σε βοηθήσει και θα νοιώσεις καλύτερα πολύ σύντομα. Θα σου ζητήσουμε να παραμείνεις στο χώρο της αιμοδοσίας λίγο περισσότερο μέχρι να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι καλά.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

16. Αν το χέρι μου αιμορραγήσει ή μελανιάσει, τί πρέπει να κάνω;Αν αιμορραγήσει το σημείο φλεβοκέντησης, σήκωσε το χέρι ψηλά και άσκησε πίεση στο σημείο της αιμορραγίας μέχρι να σταματήσει. Αν μελανιάσει το χέρι από το οποίο έδωσες αίμα, επικοινώνησε με το σταθμό αιμοδοσίας.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

17. Για ποια μεταδιδόμενα νοσήματα ελέγχεται εργαστηριακά το αίμα που δίνω;Κάθε μονάδα αίματος ελέγχεται για τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας HIV, για τους ιούς της Ηπατίτιδας B και C, καθώς και για το βακτήριο της Σύφιλης. Σε μεμονωμένες μονάδες αίματος γίνεται έλεγχος για το μεγαλοκυτταροϊό CMV.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

18. Τί είναι η «περίοδος του παραθύρου» (window period);Ο κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών δεν είναι ποτέ μηδενικός. Καμία εξέταση δεν παρουσιάζει ευαισθησία 100%, λόγω της ύπαρξης της «περιόδου παραθύρου». Η «περίοδος παραθύρου» είναι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη στιγμή που ένα άτομο μολυνθεί από ένα ιό, μέχρι να είναι δυνατή η ανίχνευση του ιού στο αίμα. Στο διάστημα αυτό, το αίμα ενός μολυσμένου δότη μπορεί να δώσει αρνητικό εργαστηριακό αποτέλεσμα, να ελευθερωθεί για μετάγγιση και κατά συνέπεια να μολύνει το δέκτη.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

19. Αφού το αίμα που δίνω ελέγχεται για λοιμώδη νοσήματα, γατί είναι σημαντική η διαδικασία αξιολόγησης του αιμοδότη;Το αίμα ελέγχεται για συγκεκριμένα λοιμώδη νοσήματα (για τον ιό HIV, για τους ιούς της Ηπατίτιδας B και C, και για το βακτήριο της Σύφιλης) για τα οποία πάντα υπάρχει η περίοδος παραθύρου (βλέπε πιο πάνω ερώτηση) όπου ο ιός δεν μπορεί να ανιχνευτεί. Επίσης υπάρχουν άλλα νοσήματα για τα οποία δεν γίνεται έλεγχος. Γι΄αυτό και η αξιολόγηση του αιμοδότη και η ειλικρίνεια σου είναι πολύ σημαντική.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

20. Εάν τα αποτελέσματα του ιολογικού ελέγχου για μεταδιδόμενα νοσήματα είναι θετικά, θα ενημερωθώ;Στην περίπτωση επιβεβαιωμένου θετικού αποτελέσματος, ο αιμοδότης ενημερώνεται με τρόπο εμπιστευτικό από κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό για επανέλεγχο και ιατρική καθοδήγηση.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

21. Είμαι χορτοφάγος, μπορώ να δίνω αίμα;Οι χορτοφάγοι μπορούν να δίνουν αίμα. Για την αναπλήρωση της αιμοσφαιρίνης χρησιμοποιείται σίδηρος που βρίσκεται στις αποθήκες του οργανισμού σου. Με μια ισορροπημένη διατροφή, ο σίδηρος αντικαθίσταται 12-15 εβδομάδες μετά την αιμοδοσία.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

22. Έχω έλλειψη σιδήρου(χαμηλή φερριτίνη), μπορώ να δίνω αίμα;Όχι. Αν τα επίπεδα φερριτίνης σου είναι χαμηλότερα των φυσιολογικών ορίων, δεν μπορείς να δώσεις αίμα. Επισκέψου το Σταθμό Αιμοδοσίας και μίλησε με το γιατρό μας. Αυτός θα σε συμβουλεύσει για το τί πρέπει να κάνεις. Ενημερωτικό δελτίο - Αναπλήρωση Σιδήρου μετά την αιμοδοσία


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

23. Μπορώ να δώσω αίμα κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως;Δεν απαγορεύεται, αλλά θα το κρίνει ο γιατρός αιμοδοσίας.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

24. Μπορώ να δώσω αίμα αν είμαι έγκυος;Γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν ή κάνουν προσπάθεια για εγκυμοσύνη, δεν μπορούν να δώσουν αίμα. Μπορούν να δώσουν αίμα 6 μήνες μετά τον τοκετό και αφού έχουν σταματήσει να θηλάζουν.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

25. Μπορώ να καπνίσω πριν ή μετά την αιμοδοσία;Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να νιώσεις ζαλάδα και τάση για εμετό, καθώς η αιμοσφαιρίνη σου έχει μεγαλύτερη τάση να δεσμεύει προϊόντα καπνού παρά οξυγόνο. Μια ώρα πριν και 2 ώρες μετά είναι καλύτερα να αποφύγεις το κάπνισμα.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

26. Μπορώ να κάνω γυμναστική πριν ή μετά την αιμοδοσία;Πριν την αιμοδοσία μπορείς να κάνεις γυμναστική, φτάνει να έχεις πιεί αρκετά υγρά και να έχεις ξεκουραστεί πριν να αιμοδοτήσεις. Μετά την αιμοδοσία, είναι φρονιμότερο να αποφύγεις την έντονη άσκηση (π.χ. τρέξιμο, ποδηλασία, γυμναστήριο, βάρη).


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

27. Μπορώ να επιστρέψω στις συνήθεις δραστηριότητές μου μετά την αιμοδοσία;Μετά την αιμοδοσία μπορείς να συνεχίσεις χαλαρά τις συνηθισμένες ασχολίες σου. Πάρε περισσότερα υγρά απ’ ότι συνήθως τις 4 επόμενες ώρες, για καλύτερη και σωστή ενυδάτωση. Είναι προτιμότερο να αποφύγεις την έντονη άσκηση (π.χ. τρέξιμο, ποδηλασία, γυμναστήριο, βάρη) και την πολύωρη ορθοστασία. Επίσης, να μην εκτεθείς άμεσα στον ήλιο και επέλεξε να πιεις δροσερά ροφήματα και όχι ζεστά. Απόφυγε όποιαδήποτε χειρονακτική εργασία και επικίνδυνα χόμπι για το υπόλοιπο της ημέρας, για να μην αιμορραγήσει το χέρι σου στο σημείο φλεβοκέντησης.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

28. Αν αρρωστήσω ή αναπτύξω πυρετό 24 ώρες μετά την αιμοδοσία μου, τί πρέπει να κάνω;Θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το Σταθμό Αιμοδοσίας. Για όποιαδήποτε αμφιβολία ή βοήθεια, ο γιατρός αιμοδοσίας είναι πάντοτε στη διάθεση σου για συζήτηση με απόλυτη εχεμύθεια (τηλ. 22809098).


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

29. Πόσες μονάδες αίματος χρειάζονται κάθε βδομάδα;Στην επαρχία Λευκωσίας χρειάζονται περίπου 700 μονάδες αίματος την εβδομάδα.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

30. Γιατί είναι σημαντικό να δίνω αίμα λίγο πριν τις Αργίες και τις περιόδους των διακοπών;Γιατί οι ανάγκες σε αίμα είναι πολύ αυξημένες και γιατί πολλοί αιμοδότες απουσιάζουν σε διακοπές.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

31. Πόσο καιρό μπορεί να φυλαχτεί το αίμα που προσφέρω;Τα λευκαφαιρεμένα ερυθρά αιμοσφαίρια διατηρούνται σε ψυγείο σε θερμοκρασία 2-6 °C για διάστημα 30 με 42 ημέρες.  Το φρέσκο κατεψυγμένο πλάσμα καταψύχεται και αποθηκεύεται σε ειδικούς καταψύκτες στους -40°C για περίοδο μέχρι 12 μηνών. Τα αιμοπετάλια διατηρούνται στους 22±2°C υπό συνεχή ανακίνηση για περίοδο 5 ημερών.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

32. Ποιους θα βοηθήσει το αίμα που προσφέρω;Άτομα που έχουν απώλεια αίματος λόγω τραύματος ή λόγω εγκαυμάτων ή κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης χειρουργικής επέμβασης. Επίσης άτομα με θαλασσαιμία ή άλλες χρόνιες αναιμίες, άτομα με αιματολογικά, ογκολογικά ή άλλα παθολογικά προβλήματα.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

33. Πώς μπορώ να μάθω την ομάδα αίματος μου;Δυο με τρεις μέρες μετά την αιμοδοσία μπορείς να επικοινωνήσεις με το Σταθμό Αιμοδοσίας (τηλ: 22809098) και να μάθεις την ομάδα αίματος σου.


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας

34. Πώς μπορώ να διοργανώσω αιμοδοσία στο χώρο εργασίας μου;Μπορείς να επικοινωνήσεις άμεσα με το Κέντρο Αίματος για διοργάνωση αιμοδοσίας στα τηλέφωνα 22 809001, 22 809032 και 22 809098. Φόρμα για διοργάνωση αιμοδοσίας


Κάντε κλικ εδώ για να επιστρέψετε στην αρχή της σελίδας